torstai 24. syyskuuta 2009

Joskus se tulee

Joskus muhun tulee innostus. Yleensä näen jonkun muun jutun ja sitten innostun kyseisestä asiasta. Tai sitten luen jostain jutusta jostain ja innostun siitä.



No kuitenkin, tämän hyvin sekavan alkuintron piti johdattaa vain siihen, että luin tuossa pari päivää sitten uusintä Suuri Käsityö-lehteä, kun se postiluukusta tipahti. Yleensä löydän joka numerosta vain muutaman jutun, jota voisi ehkä joskus toteuttaa. Nyt kuitenkin löysin aivan ihanan ohjeen, jonka päätin toteuttaa lähes samantien.

Kyseessä on siis olkainmekko, eli olkaimilla varustettu suhteellisen lyhyt tunika. Täytyy sanoa, että rakastan niin paljon olkaimia, että tämä on ihan täydellinen. Ja etenkin kun siihen lisää napit.
Innostusta lisäsi vain se, että kaapin kätköistä löytyi vielä ihanan paksua ruutukangasta, joten mekko/tunikasta tulee aian täydellisen sopiva syksyisiin rientoihin.




Valitettavasti kaavojen kopioiminen oli hieman ongelmallista, joten ratkaisin pulmat omin neuvoin. Kaapista löytyi samantyylisillä olkaimilla varustettu paita, sai toimia apumallina yläosaan. Alaosan sainkin sitten hahmottelemalla.

Koska en ole kovin hyvä kuitenkaan ompelemisessa, tuli tässäkin pieniä ongelmia vastaan. Esimerkiksi ala- ja yläosa eivät olleet aivan samankokoisia. Tämän takia jouduinkin hieman lisäämään omia kangaskaitaleita (mutta milloin mun töissä extra lisukkeita ei olisi).



Loppujen lopuksi kuitenkin kangasmytystä tuli ihan nätin näköinen tunikan-oloinen vaate, joka on päätynyt käyttöönkin ja ihmiset ovat pitäneet sitä ihan hyvänä. Olen siis kehittynyt. VAU!

Ei kommentteja: